اینکه باید انتقال سایت از هاست رو چطور انجام بدی و از کجا شروع کنی چیزی هست که تو این مقاله قراره مو به مو و با تمام نکات بهش بپردازیم. ضمنا قراره یک روش ساده اختصاصی یاد بدیم که من تا به حال هیچ جای دیگه ندیدمش. این روش مشکلات روش های دیگه رو نداره و کم دردسر ترین راه ممکنه.
خیلی از طراحان سایت قبل از اینکه سایت رو عمومی کنن و به صورت آنلاین به نمایش بذارن ابتدا اون رو روی هاست لوکال (محلی) که همون سیستمِ طراح هست، پیاده سازی می کنن. البته این منطقی ترین کار هست چرا که زمان و هزینه برای انجام پیاده سازی آنلاین اسراف نمی شه و هم اینکه اگر مراحل پیاده سازی سایت به صورت آنلاین پیش بره، ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ چه برای کارفرما و چه برای کاربران.
آموزش انتقال سایت از لوکال هاست به هاست آنلاین
اینجا فرض می کنیم که سایت شما کاملا پیاده سازی شده و آماده انتقال به هاست اصلی است.
برای انتقال دو تا راه داریم:
- نصب افزونه های وردپرسی (مسیر ساده ✅)
- انتقال با روش دستی (مسیر سخت 👷🏻♂️)
صرف نظر از اینکه چه روشی رو برای انتقال به هاست آنلاین انتخاب کنید یک سری پیش نیاز ها برای شروع این کار احتیاج دارید.
پیش نیاز های لازم برای انتقال سایت به هاست آنلاین
تا زمانی که سایت شما روی لوکال هست فقط خودتون بازدید کنندش هستید. پس یعنی هیچ موتور جستجویی نمی تونه سایت شما رو ایندکس کنه.
- اولین کاری که قبل از شروع انتقال باید انجام بدید خرید هاست و دامنه است.
- بعد از خرید هاست و دامنه یک فول بک آپ هم محض احتیاط از سایتتون بگیرید.
- و در آخر یک فایل فشرده از تمام اطلاعات سایت تهیه کنید.
تهیه فایل فشرده از اطلاعات
برای این کار به جایی که هاست رو روش نصب کردید برید و بعد به پوشه ای که نام نمایشی سایت رو داره برید. تمام فایل ها و پوشه ها رو انتخاب کرده و با راست کلیک و انتخاب گزینه Compress to… گزینه ZIP File رو انتخاب کنید.
برای انتقال این فایل ها به هاست اصلی به یک نرم افزار FTP نیاز دارید.
خب اگر پیش نیاز ها رو آماده کردید بریم سر اصل مطلب…
روش اول: انتقال سایت از لوکال هاست به هاست آنلاین با افزونه (مسیر ساده ✅)
با افزونه های وردپرس می تونید بدون دردسر با یک رابط کاربری ساده انتقال سایت رو انجام بدید. افزونه های Duplicator، All in One WP Migration و UpdraftPlus از معروف هاش هستن.
ما ابتدا افزونه All in One رو آموزش می دیم که ساده ترین راه برای انتقال هست.
استفاده از افزونه All in One WP Migration
این افزونه به صورت رایگان در پیشخوان وردپرس وجود داره اما برای آپلود فایل بک آپ روی هاست آنلاین محدودیت حجمی داره که در نسخه های قبلیش این محدودیت وجود نداشت. به همین خاطر بهتره اگر حجم سایت شما بالا هست نسخه قدیمی اون رو که اینجا قرار می دم، دانلود و نصب کنید.
مرحله اول: نصب افزونه و بک آپ گیری روی لوکال هاست
برای نصب افزونه از منوی پیشخوان وردپرس روی افزودن افزونه تازه کلیک می کنید.
سپس از بالا روی دکمه «بارگزاری افزونه» کلیک می کنید. حالا دکمه Choose File رو کلیک کرده و در پنجره ای که باز می شه آدرس جایی که فایل افزونه رو قبلا دانلود کردید رو می دید.
بعد از نصب افزونه روی منوش کلیک می کنیم تا وارد بخش بک آپ گیری بشیم.
حالا روی دکمه برون ریزی کلیک کرده و گزینه فایل رو انتخاب می کنید. به همین سادگی فایل بک آپ روی رایانه شما بارگیری می شه.
گرفتن خروجی مدتی طول می کشه.
برای دریافت فایل روی دکمه دانلود کلیک کرده و حالا ما یک فایل داریم با پسوند .local که به نام آدرس دامنه شما خواهد بود.
مرحله دوم: انتقال به هاست آنلاین
حالا لازمه که این فایل رو به هاست آنلاین منتقل کنید.
برای این کار به پیشخوان هاست آنلاین رفته و اینجا هم افزونه رو مثل مرحله قبل نصب می کنید.
سپس روی منوی افزونه رفته و این بار روی درون ریزی کلیک می کنید.
اینجا می تونید فایل بک آپ رو بکشید و بندازید در محل تایین شده یا اینکه روی دکمه «درون ریزی» کلیک کرده و آدرس جایی که فایل بک آپ رو ذخیره کردید بدید.
اما اینجا یک مشکل نه چندان کوچک وجود داره. محدودیت حجم آپلود!
حجم فایل طراحی مخصوصا اگر از عکس های زیادی براش استفاده شده معمولا بیشتر از 200 مگابایت است. به همین خاطر نمی شه با شرایط موجود این فایل رو بارگزاری کرد.
برای افزایش حجم آپلود اگر جستجو کنید راه های مختلفی رو در وب سایت های مختلف می تونید پیدا کنید. اما مشکل این آموزش ها اینه که معمولا هاست هایی که ما استفاده می کنیم اشتراکی هستند و این امکان وجود نداره که حجم آپلود رو توی اون ها افزایش داد. فرقی هم نمی کنه که از چه راهکاری (هر چقدر هم که می خواد پیچیده باشه) استفاده کنید.
استفاده از افزونه UpdraftPlus Pro
کار با این افزونه حتی از حالت قبل هم راحت تره و احتیاج به آپلود و دانلود نیست.
مرحله اول: نصب و تولید رمز انتقال
برای انجام این کار باید نسخه پرو افزونه رو داشته باشید و در نسخه رایگان امکان این کار وجود نداره. برای دانلود آخرین نسخه نال شده افزونه می تونید به این آدرس مراجعه بفرمایید.
نگران نباشید افزونه های این سایت مشکل امنیتی نداره و قبلا امتحان خودش رو پس داده.
بعد از نصب افزونه روی هاست آنلاین از منوی بالا روی گزنیه «مهاجرت/کلون» کلیک کنید.
در صفحه باز شده روی دکمه «تهیه یک نسخه پشتیبان از یک سایت از راه دور» کلیک کنید.
سپس روی دکمه «ایجاد کلید» کلیک کنید.
کلید ایجاد شده رو کپی کنید.
مرحله دوم: استفاده از کلید در لوکال هاست و انجام انتقال 😉
حالا به لوکال هاست برید و افزونه UpdraftPlus Pro رو نصب کنید و به بخش «مهاجرت/کلون» برید.
در صفحه باز شده روی دکمه «ارسال یک پشتیبان به یک سایت دیگر» کلیک کنید.
سپس روی دکمه «+ افزودن یک سایت» کلیک کرده و کلیدی که در مرحله قبل کپی کردید رو اینجا بچسبانید (پِیست کنید). حالا روی دکمه سایت را اضافه کنید کلیک کنید.
افزونه به طور خودکار آدرس دامنه رو شناسایی کرده و به شما نمایش می ده. حالا تنها کاری که لازمه بکنید این هست که روی دکمه ارسال کلیک کنید.
به همین سادگی! حالا به آدرس هایت آنلاین برید و تمام آنچه که در لوکال انجام داده بودید رو خواهید دید و با همان نام کاربری و گذرواژه ای که در لوکال داشتید وارد پیشخوان وردپرس بشید. 💪🏻
روش دوم: انتقال از هاست لوکال به هاست آنلاین به صورت دستی (مسیر سخت 👷🏻♂️)
اگه به هر دلیلی روش اول (استفاده از افزونه) برات جواب نداد و خواستی خودت دستی سایتت رو از لوکال هاست به هاست اصلی منتقل کنی، این مراحلی که میگم رو به ترتیب انجام بده. این روش یه کم طولانیتره و ریزهکاری بیشتری داره، ولی آخرش همون نتیجه رو میده.
قدم اول: از دیتابیس وردپرس تو لوکال هاست خروجی بگیر
اولین کاری که باید بکنی، اینه که از دیتابیس لوکال هاست یه خروجی بگیری. برای این کار باید به دیتابیس دسترسی داشته باشی، پس تو مرورگر آدرس http://localhost:10000/?username=root&db=local رو بزن (البته اگر از اپلیکیشن Local استفاده می کنی) و روی دیتابیس وردپرست کلیک کن. حالا از منوی بالا روی دکمه «Export» بزن.
تو قسمت بعدی فقط کافیه روی دکمه Export کلیک کنی. تنظیمات مختلف دیگه رو هم می تونی بر اساس نیازت تغییر بدی.
قدم دوم: فایلهای وردپرس رو تو هاست اصلی آپلود کن
حالا باید همه فایلهای وبسایتت رو از لوکال هاست به هاست اصلی منتقل کنی. برای این کار، نرمافزار FTP (مثل FileZilla) رو باز کن و به هاستت وصل شو. بعد از وصل شدن به هاست، مطمئن شو که پوشه درستی رو برای آپلود فایلها انتخاب کردی. مثلاً اگه میخوای سایتت با آدرس «yoursite.com» بالا بیاد، باید همه فایلها رو تو پوشه public_html آپلود کنی. حالا همه فایلهای وردپرس رو تو اون پوشه آپلود کن.
قدم سوم: یه دیتابیس MySQL بساز
تو این مرحله، باید یه دیتابیس تو کنترل پنل هاستت (سیپنل) بسازی.
برای این کار، وارد سیپنل شو و از بخش «Databases» روی گزینه «Manage My Databases» کلیک کن.
حالا در فیلد مربوطه نام دلخواهی که مد نظرت هست رو وارد و دکمه «Create Database» رو بزن.
الان باید یک کاربر جدید برای دیتابیس معرفی کنی و بهش نام کاربری و گذرواژه بدی. حالا روی دکمه «Create User» بزن.
در مرحله بعد محدوده دسترسی کاربر رو تعیین می کنید. پس کاربر رو از لیست انتخاب کنید و به دیتابیس دسترسی بدید، یعنی روی دکمه «Add» کلیک کنید.
بعد از این کار گزینه «All Privileges» رو تیک بزنید و کمی پایین تر دکمه «Make Changes» رو کلیک کنید.
قدم چهارم: دیتابیس وردپرس رو به هاست اصلی وارد کن
حالا باید دیتابیس وردپرس رو وارد هاست کنی. برای این کار، تو قسمت “Databases” تو سیپنل، روی “phpMyAdmin” کلیک کن.
بعد، روی تب «Import» تو منوی بالا کلیک کن. تو این صفحه، روی دکمه «Choose File» کلیک و فایل دیتابیسی که تو مرحله اول ذخیره کردی رو انتخاب کن. بعدش، روی دکمه «Import» پایین صفحه کلیک کن تا دیتابیس به صورت خودکار به phpMyAdmin وارد بشه.
قدم پنجم: آدرس سایت (URL) رو تغییر بده
تو این مرحله، باید آدرس سایتت (URL) رو تو دیتابیس تغییر بدی تا با هاست اصلی لینک بشه. برای این کار، تو phpMyAdmin، دنبال جدول wp_options تو دیتابیسی که قبلاً وارد کردی باش. اگه پیشوند دیتابیس خودت رو تغییر دادی، ممکنه به جای wp_options، یه چیز دیگه باشه. بعد، روی دکمه «Browse» کنار wp_options کلیک کن.
حالا باید تو ستون options_name، دنبال گزینه siteurl باشی. روی آیکون «Edit» کلیک کن تا یه پنجره باز بشه و بتونی فیلد رو ویرایش کنی. تو کادر option_value، URL لوکال سایتت رو میبینی که یه چیزی شبیه به http://resane.local هست. تو باید آدرس سایت جدیدت رو تو این فیلد وارد کنی، مثلاً: resane.ir. بعدش، با کلیک کردن روی دکمه «Go» فیلد رو ذخیره کن. حالا باید همین مراحل رو برای گزینه home تکرار کنی. معمولاً گزینه home تو صفحه دوم wp_options هست. بعد از اینکه پیداش کردی، URL صفحه اصلی (Home URL) رو بهروز کن تا با آدرس سایتت یکی بشه.
قدم ششم: سایت رو روی هاست راهاندازی کن
حالا که دیتابیس رو وارد و محتوات رو آپلود کردیم، نوبت اینه که وردپرس رو پیکربندی کنیم. ممکنه سایتت ارور «برقراری ارتباط با پایگاه داده ناموفق» رو نشون بده. برای رفع این مشکل، با استفاده از یه نرمافزار FTP به وبسایتت وصل شو و فایل wp-config.php رو باز کن و دنبال این کدها باش:
PHP
// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define( 'DB_NAME', 'database_name_here' );
/** MySQL database username */
define( 'DB_USER', 'username_here' );
/** MySQL database password */
define( 'DB_PASSWORD', 'password_here' );
/** MySQL hostname */
define( 'DB_HOST', 'localhost' );
تو باید نام دیتابیس، نام کاربری و رمز عبوری که قبلاً ساختی رو وارد کنی. بعدش، فایل wp-config.php رو ذخیره کن و اون رو روی سرور هاستت آپلود کن. حالا باید وبسایتت در دسترس باشه و بتونی اون رو تو اینترنت ببینی. بعد از اون، باید به پیشخوان وردپرس خودت وارد بشی و از بخش Settings روی General کلیک کنی و بدون تغییر دادن هیچ چیزی، به پایین صفحه بری و روی دکمه «Save Changes» کلیک کنی. این کار باعث میشه که آدرس سایتت تو هر جای دیگه که نیاز باشه، درست بشه. بعد از این کار، دوباره از بخش تنظیمات، روی گزینه Permalinks کلیک کن، به پایین صفحه برو و روی «Save Changes» کلیک کن تا مطمئن شی که همه لینکهای نوشتهها درست کار میکنن.
جمعبندی و تمام
خب، دیدی که انتقال سایت از لوکال هاست به هاست خیلی هم سخت نیست. فقط یه کم دقت میخواد که چیزی از قلم نیفته. امیدوارم این راهنمایی که برات گذاشتیم به دردت خورده باشه و تونسته باشی سایتت رو بدون مشکل به هاست منتقل کنی.
حالا اگه تو هر کدوم از این مراحل سوالی برات پیش اومد یا به مشکلی برخوردی، اصلا نگران نباش! من اینجام برای کمک. پس هر سوالی داری، تو قسمت نظرات بپرس. حتما جواب میدم و کمکت میکنم مشکلت حل بشه. خیالت راحت!